2020, 6 MILIONS DE VISITES

M’ho va dir per email el Jordi i vaig pensar que havia errat els càlculs, tot i que es persona de qui pots fiar-te del que diu… Vaig i obro tot seguit l’arxiu on tenim les estadístiques i me n’adono que la dada era certa. No em podia creure que l’any vinent assolirem els 6 MILIONS de visites a https://guimera.info des del 2002 quan vam començar. Qui ho havia de dir… Ningú de nosaltres l’any 2002 sabia fer coses a Internet, el que si sabíem és que Internet havia de ser la nostra eina principal pel que havíem de fer!.. 6 milions de visites, quina passada!

Les estadístiques ens diuen que el juny de 2020 ja haurem assolit aquesta fita coincidint amb el 18è aniversari d’activitat de l’associació. Serà el millor regal d’aniversari! Un resultat excepcional!

Si mirem els tres eixos de la raó de ser de l’Associació Guimera.info tal com la vam definir l’any 2002, diu…

QUE VOLEM FER:

 1. Donar a conèixer Guimerà, la Vall del Corb i el seu patrimoni històric-artístic a través d’Internet.
 2. Fomentar l’ús d’Internet a les nostres contrades com una important i eficaç eina de comunicació.
 3. Fer actuacions de caire cultural, artístic o de patrimoni relacionades amb Guimerà i la Vall del Corb.

… el resultat és excepcional perquè és excel·lent en el més important d’allò que des de l’inici hem dit que volem fer.

Aprofito també per referenciar-vos a les altres coses rellevants que hem fet en aquests 17 anys d’activitat: https://www.guimera.info/avui/queHemfetfinsara17.pdf

Roser Bergadà Llobet – Cap de setmana de la segona quinzena d’octubre de 2019

L’aspecte del nostre poble els caps de setmana d’uns anys ençà pel que fa a visitants ha canviat molt. Quin goig veure el moviment de gent que hi ha tots els caps de setmana de l’any.

Veient això,… Qui pot dir o acceptar avui que Guimerà té risc de desaparèixer! Si el donem a conèixer, si cuidem el patrimoni històric, si el tenim net i endreçat, si mantenim les coses que es fan… Guimerà interessa! Tot plegat als guimeranencs ens ha de fer veure que si sabem trobar una mica de temps i cercar des d’on poder fer coses per Guimerà, moltes vegades petites coses, el nostre poble és molt agraït i sempre les fa lluir. Si fem el que només està a la nostra mà i no l’abandonem, Guimerà té llarga vida!

2020, COM SERÀ LA NOVA WEB

Tornant a https://guimera.info, dir-vos que estem treballant en la renovació de la web. Aquest, ara mateix és assumpte prioritari dins de la feina prevista pels mesos vinents i tot i ser un projecte molt ampli, voldríem que al llarg de 2020 estigués acabat. A la web actual, des de 2002 no li hem fet grans canvis. Està dissenyada per visualitzar-se en un PC raó per la qual no podem esperar més en adequar-la als dispositius mòbils. Revisarem també els continguts a la vegada que la farem més amigable aprofitant el que ens permet la tecnologia actual.

La web https://guimera.info tal com té ara, ha de tenir continguts que atraguin el màxim nombre de visitants amb arguments com: Guimerà, Jujol, Ramon de Mur, Cister, Turisme rural, Mercat Medieval, Antics costums i tradicions, Francesc Charles Pardell, Museu, Contes de Nadal, Conèixer Catalunya, Històries de la història, … i després, quan aconseguim portar els visitants a la web, no els podem deixar indiferents, cal despertar-los-hi el desig de venir a visitar el poble!

Dit això, i tot i tenir clar que no és l’objectiu principal, la web també és un centre de documentació sobre Guimerà i la Vall del Corb a la vegada que un punt informatiu per la gent del poble i de la vall. No podem deixar això de banda i cal treballar-hi per millorar-ho.
Finalment convidar-vos a donar-nos idees, fer-nos suggeriments, ajudar-nos, … per tal que la nova web segueixi donant a conèixer Guimerà i contribuint a portar gent a visitar el poble i la Vall del Corb.

Pasqual ProusComparteix la publicació:

5 comentaris a “2020, 6 MILIONS DE VISITES”

 1. Pasqual, dius coses en les que jo hi he cregut sempre; que Guimerà interessa, que el poble es molt agraït, que es un patrimoni històric que no pot desaparèixer…
  I per la sala del Cine Montecarlo no s’hi pot fer res ? Es un patrimoni únic i singular, bé això em sembla a mi. Podria ser una sala polivalent, exposicions i coses així.

  Respon
  • Hola Josep Mª,
   Si que has estat primerenc en la lectura de l’article (en aquest cas meu) que el Jordi penja cada mes a aquest blog! Jo encara no l’havia vist penjat! Tu però sempre tan atent a lo que es publica en relació a Guimerà.
   Be, pel que fa a la teva pregunta respecte a l’antic cine Montecarlo de Guimerà puc dir-te el que en penso, la meva opinió.
   Per a mi el cine Montecarlo (nosaltres sempre l’anomenàvem Cal Ganadé) forma part dels bons records d’infantessa i de joventut. El cine dels diumenges, els balls de la Festa Major i mes tard també de la Mare de Déu d’Agost, els concerts, la sala de futbolí i ping pong, … No sé si ho dic be, però potser se’n podria dir que forma part del meu “patrimoni emotiu”, com he dit abans dels meus bons records.
   Dit tot això, el local tenia el seu encant però no li sé veure cap valor arquitectònic o artístic com per pensar que hi han arguments sòlids per treballar per la seva recuperació. Ho podria dir d’una altra manera, fou un temple de la diversió i del oci durant la nostra joventut com ara ho podria ser el Casal.

   Respon
 2. Bona proposta!
  Ni que fos temporalment, estaria be d’obrir alguns dels espais que molts hem sentit paralar-ne però mai hem tingut l’oportunitat de veure com l’esmentat cinema Montecarlo, el pou de gel, etc.

  Respon
 3. Gràcies Pasqual. Llàstima, no tornarem a deixar el terra ple de pipes per tota la sala, els dies de cine, ni a sentir el fum dels caliquenyos, ni a veure les iaies controlant des-de
  els palcos, els dies de ball. Pura nostalgia que m’ha donat.
  Si em toca la loteria compro el cine, carai !
  Feu molt bona feina amb “guimerà.info”, Adeu

  Respon
 4. La recuperació de la sala de cinema de Cal Ganadé, sembla complicada.
  Però seria bonic obrir-la per un dia, o per una tarda.
  També seria bonic recuperar i netejar les fonts, així com el Moli del Molinou, encara que aquests projectes tinguin un cert aire d’utopia.
  El nombre de visites a la web acredita per si mateixa que el seu contingut interessa, per això dono les gràcies als que la manteniu, i la cuideu.
  Felicitats.

  Respon

Feu un comentari