LA MARE DE DÉU AMAGADA

Mesos enrere, publicàvem l’entrada de LA LLEGENDA DE LA TROBALLA MARE DE DÉU DE LA BOVERA explicant el que diu la tradició popular sobre com es va trobar i per què està ubicada en el Santuari de la Bovera. Aquesta vegada, parlem d’uns fets no llegendaris, sinó ben reals, que van permetre que no fos destruïda com molts d’altres objectes d’art o documentació durant la Guerra Civil, i que encara puguem veure-la avui en dia. I és que els actes, cal valorar-los pel seu impacte. Una nota breu però molt interessant!

Durant la Guerra Civil Espanyola eren habituals les cremes d’esglésies i altres edificis religiosos. A Guimerà un dels edificis més emblemàtics i estimats pels vilatans i vilatanes era i continua essent el Santuari de la Mare de Déu de la Bovera. Per aquest motiu en Joan Prous de Cal Blanc va decidir salvaguardar la imatge original de la verge de la Bovera amagant-la a bon recer a casa seva i sense dir-ne res a ningú.

Un cop acabada la Guerra Civil, en Joan Prous va tornar la imatge al poble i es va muntar un petit altar davant de Cal Blanc perquè els guimeranencs i guimeranenques poguessin venerar la seva verge i tornar-la a dur al dalt del turó on se situa l’ermita.

Carolina FontcubertaComparteix la publicació:

Feu un comentari