MEMÒRIA GRÀFICA DE GUIMERÀ (IV). VALLSANTA I LA BOVERA

Tanquem la sèrie dedicada la “història gràfica” de Guimerà, amb aquesta petita ruta, ara fora del poble, cobrint els monestirs de Vallsanta i La Bovera.

En aquesta darrera ocasió podrem veure l’estat del Monestir de Vallsanta, no fa massa anys, abans de les darreres intervencions d’arranjament. I també les restes de la figura jacent de Bernat de Boixadors que es troba en l’actualitat, restaurada, al Museu de La Cort del Batlle. Pel que fa a La Bovera, combinem algunes imatges força antigues amb d’altres que formen part d’un passat molt més recent, però que malauradament, en aquests temps de temperatures anormalment elevades, sembla difícil que es tornin a donar. Esperem que no esdevinguin un record irrepetible.

 

 

1 – Vallsanta (des de la carretera)

 

2 – Vallsanta (exterior església)

 

3 – Vallsanta (interior església)

 

4 – La figura Jacent de Bernat de Boixadors

 

 

 

5 – El turó de la Bovera

 

6 – El turó de la Bovera nevat

 

7 – La Bovera (exterior)

 

8 – Vistes des de la Bovera

 

9 – La Bovera (església)

 

 

Com a cloenda d’aquesta sèrie d’articles, aquí teniu els enllaços a les 4 entrades que cobreixen la història gràfica de Guimerà.

MEMÒRIA GRÀFICA DE GUIMERÀ (IV). VALLSANTA I LA BOVERA

MEMÒRIA GRÀFICA DE GUIMERÀ (III). L’ESGLÉSIA I EL CASTELL

MEMÒRIA GRÀFICA DE GUIMERÀ (II). EL RIU CORB

MEMÒRIA GRÀFICA DE GUIMERÀ. EL NUCLI MEDIEVAL

També recomanem que entreu a l’apartat de Fotos d’ahir i d’avui de la nostra web, on podreu comparar de forma interactiva els canvis en diferents indrets de Guimerà,

I finalment a la carpeta de Fotos Antigues, de l’Arxiu fotogràfic de Guimerà dins l’apartat de Memòria gràfica i escrita, trobareu tot el contingut gràfic disponible de Guimerà.

 

Jordi Sender i BeletaComparteix la publicació:

Feu un comentari