ANNUS HORRIBILIS

Darrerament , ara per la pandèmia,  ara per l’escalfament global,   ara per la guerra d’Ucraïna – que com succeïa amb la República Espanyola, sembla  l’avantsala de la III Guerra Mundial– , ara pels milers de víctimes  al Mediterrani ,  ara perquè es desperten els volcans,  pels estralls de la sequera,  pels danys de les inundacions,  dels terratrèmols, .., pel creixement exponencial dels moviments antidemocràtics,.. , tot han estat  Annus horribilis

Les perspectives no son esperançadores, no s’albiren canvis en els “ mal hàbits” tant el l’àmbit de l’activitat econòmica primària , agricultura, ramaderia, pesca, mineria, turisme .., com en el sector industrial, siderúrgia, química, tèxtil, comunicacions,  …,  com en el comportament individual de cadascú de nosaltres. Ah!, i  s’accelera – si això és possible – el creixement dels moviments antidemocràtics.

Ens cal girar els ulls a l’autèntica saviesa, i bandejar als “opinadors” que  de res saben  i parlen de tot,  com es deia en temps de l’Ermessenda de Valrà  “ A allò teu, tu; a allò meu, jo; Déu, a allò de tots”.

 

 

 

Feu un comentari