COMENCEM BE EL DIA !

Avui al sortir de casa a portar els quissos a fer el pipí, ja m’han fet enrabiat. La Kira la gosseta ha donat un ensurt de mort a un gatet que prenia tranquil·lament el sol. Els seus lladrucs es deuen haver sentit al poble. El pobre mixet no li ha quedat més remei que pujar a un roure i allà el veig encara. Amb les corredisses el gat ha tirat per terra un ciclamen , que ahir vaig plantar a un test i el vaig col·locar al cim d’ un tros d’ arbre , més ben dit un tió gros que s’aguantava verticalment i jo pensava que arribaria a Nadal, per el menys, doncs no! s’ha trencat el test i  en tinc de buscar un altre, el posaré de plàstic , ja veig com les gasten els meus animals de companyia.

Els altres animals que sovintejant a casa, les guineus s’han portat prou bé. S’ han menjat el sopar i han marxat.

Ara els senglars un desastre, havia plantat unes quantes plantes de blat de moro per decoració i es veu  que ja eren prou madures perquè no n’hi han deixat cap ni una espiga, tot trinxat. Jo que mengin les aglans molt d’ acord ,encara que al anar a estendre la roba senti ferum de porc i tingui d’anar esquivant a vegades cagarades seves, penso que són adob per la gespa.

I últimament també els teixons fan de les seves, als llocs humits del jardí fan forats rodons i trencant flors i testos per terra.

Els únics que em donen alegria són els cabirols , els veig menjar alfals als camps de davant de casa i els seus salts alegren la vista.

Menys mal que de rates i ratolins cap ni un, amb els gats que tinc encara deuen córrer.

I passat  d’una reineta que vaig haver de pescar a la piscina i que no deixava dormir als meus fills amb els seus cants, res important.

Algun dia em tindre de posar seriosa, crec que tots em prenen el pèl.

Apa li! Vaig a plantar de nou el ciclamen !

La reineta l’he vist nedant dins l´aigua dels gossos, un carretó sense rodes.

Montserrat Vilaró Berenguer

Feu un comentari