ENS PODEU AJUDAR A IDENTIFICAR IMATGES MARIANES “ DESCONEGUDES”?.

L’acció criminal dels militars feixistes endegada el 18.07.1936   – amb l ’aquiescència de l’Església Catòlica  –  provocava una reacció destructiva en l’àmbit patrimonial del tot impossible de recuperar.

Moltes masies tenien en els seus oratoris i capelles imatges de la Marededéu, que s’acabaven coneixen amb el nom de la casa que les acollia. La destrucció, o la sostracció – tant o més freqüent que la primera opció –  aquest des de sempre ha estat un país de lladres, oi?

Ens ajudeu en la tasca d’identificar les imatges marianes “ desconegudes”,  que tenim a :

Província de Barcelona

https://deigenitrix.net/galeria-01.php?prov=Barcelona

Província de Tarragona

https://deigenitrix.net/galeria-01.php?prov=Tarragona

Província de Lleida

https://deigenitrix.net/galeria-01.php?prov=Lleida

Província de Girona

https://deigenitrix.net/galeria-01.php?prov=Girona

El llibre d’en Joaquim de Camps i Arboix (Girona, 24 de gener de 1894 – Barcelona, 27 de gener de 1975), i Francesc Català-Roca (Valls, Alt Camp, 19 de març de 1922 – Barcelona, 5 de març de 1998) :”Les Cases Pairals Catalanes” Ed. Destino 1969. Pot ser una ajuda en aquesta recerca:

https://www.iberlibro.com/buscar-libro/titulo/cases-pairals-catalanes/autor/joaquim-camps-arboix-francesc-catala/

Fem una crida “ urbi et orbe” per identificar les imatges marianes “desconegudes” ; recordo en una visita al Bisbat de Terrassa, una bellíssima imatge exposada de la que no en sabien donar-me’n raó.

Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.comcastellardiari@gmail.com , mora.a@guimera.blog , amora@moianes.net ,

Feu un comentari