IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE MALANEYU ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. MALANYEU. LA NOU DE BERGUEDÀ. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

M’explicaven a la Nou de Berguedà que l’escola de Malanyeu anterior a la dictadura franquista, és avui una pallissa – no és el pitjor destí que hem vist en la reutilització dels edificis que havien servit com escoles -, situada en el camí que mena fins a l’església de Sant Sadurní o Serni que trobàvem tancada. Us deixo un enllaç on podreu veure imatges del seu retaule:
http://bisbatsolsona.cat/2016/04/el-departament-de-cultura-restaura-el-retaule-barroc-de-sant-serni-de-malanyeu/

No seria una despesa excessiva confegir un panell informatiu per posar-lo en aquest edificis explicant que servien com escola en el període —- . —-, això ultra ajudar a la recuperació d ela memòria històrica, esvairia els ‘dubtes’ sobre la ‘catalanitat’ dels funcionaris i/o politics dels nostres consistoris. Als catalans, com a la dona del Cèsar se’ls demana que siguin honestos , i que ho semblin.

Hem recuperat imatges de més de 955 edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, època que no es pot relacionar ni amb l’educació ni amb la cultura ; insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.

Ah!, feu com la Maria Rosa i el Miquelo i visiteu el Santuari de Lurda de la Nou de Berguedà :

http://www.bergactual.com/2011/10/27/nostra-senyora-de-lurda-de-la-nou-de-bergueda

http://www.bergactual.com/2013/04/21/cova-del-santuari-de-lurda-de-la-nou-de-bergueda

El Josep Olivé Escarré als seus 90 anys complerts el 02.05.2016 baixava i pujava els 139 esglaons de mida irregular que separen l’església de la Santa Cova.

L’estimació a Catalunya es demostra TAMBÉ coneixent tots els seus racons.

Feu un comentari