TOTHOM D’ARENYS DE MAR SABIA AQUESTA HISTÒRIA DEL CRIST DE L’ERMITA DEL TURÓ DEL CALVARI?

Llegia a Patrimoni Gencat;  l’any 1906 el turó del Calvari és adquirit per Enric Nel·lo – sense cognom, ni lloc i data de naixement i traspàs, ni professió coneguda – promotor  – ,  com és mal costum, oi?. – que edificà un hotel de primera classe, d’estil modernista, després transformat en pseudo-funcional, que anomenà Monte Nel·lo.

Més tard li fou imposat el nom d’Hotel Monte Calvari.

L’hotel posat a subhasta el 1916, és adquirit el 1919 per Joan Artigues i Alart. En el mateix edifici, el senyor Artigues es muntà un elegant xalet.

M’explicaven en la meva visita a l’església parroquial d’Arenys de Mar, advocada a l’Assumpció de Santa Maria, que una imatge del Sant Crist, procedia d’aquesta església,  i que per salvar-la de la destrucció en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco  CONTRA el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, la llençaren al mar, on la recollirien uns pescadors,  i un cop restaurada , desprès del conflicte bèl·lic  , que els guanyadors qualificàvem de ‘Guerra Civil’, es va considerar més apropiat ubicar-la al temple parroquial.

 

L’hotel Monte Calvario, malmès pels refugiats de guerra i encara més el 1936 per les forces allotjades, és adquirit l’any 1946 per una firma barcelonina.

Objecte de successives reformes, segons els estils imperants a cada moment, quedà transformat en habitatges i un restaurant a la primera planta, al costat de l’ermita.

La privilegiada situació  d’aquest edifici  – del que no consta cap data del seu autor- , enmig del port,  i enfront del Turó del Mal Temps . és una fita visual característica de la població.

Ens agradarà rebre més dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com  , descartem , atesa la finalitat religiosa, l’autoria per part del Maligne.

http://www.arenysdemar.cat/ARXIUS/2013/CULTURA/ProgramesSantZenon/1984.pdf

2 comentaris a “TOTHOM D’ARENYS DE MAR SABIA AQUESTA HISTÒRIA DEL CRIST DE L’ERMITA DEL TURÓ DEL CALVARI?”

Feu un comentari