TRUCADA

A les tres i cinc de la matinada el so del mòbil la va mig despertar. No estava  segura que aquell so conegut fos el seu o només fos del somni. Va donar mitja  volta i va agafar el fil del son per continuar en el món oníric del qual quasi havia  sortit.

Uns segons després va tornar a sentir el mateix so. Aquest cop es va  incorporar del llit i va estendre la mà per buscar el mòbil.

Amb veu encara dèbil  abraçada pel son va mormolar: Diguiii … Sí, sóc jo… És molt tard, tan necessari és que vingui ara? Bé,  doni’m l’adreça. Agafo un taxi i vinc.

Mentre s’arreglava pensava amb el nom d’aquella noia: Agnès, Agnès, Agnès…  com el seu. Només sabia que estava en perill. Va sortir de la seva cambra i li  va dir a la monja que estava de torn.

―He rebut una trucada molt important. Ja us diré alguna cosa…

La nit era fosca i freda, potser pel contrast amb la temperatura del seu cos que  encara guardava l’escalfor del llit. De seguida va veure que venia cap a ella un  taxi lliure. El va fer parar i hi pujà. El taxista enfilà el camí cap a la part vella de  la ciutat. Només van ser deu minuts llarguíssims que la van portar a la porta  d’un prostíbul. Una noia, asseguda al graó de la porta, encongida i tremolant,  semblava esperar-la.

―Ets tu?

―Sí, l’Agnès…

―Jo també em dic Agnès. Quina casualitat! Per què m’has trucat? Com sabies  el meu telèfon?

―La història és llarga, però n’hi faré un resum. No em trobo bé i he estat  atacada pel meu pare en aquest prostíbul de merda on m’obliga a exercir la  prostitució si vull un llit cada dia. No vull tornar en aquella casa ni vull ser  maltractada ni humiliada. Només vostè em pot ajudar. Sor Clementina, que es  passeja per aquests barris intentant salvar ànimes perdudes, em va parlar de  vostè i em va dir que li truqués, que ho comprendria i m’ajudaria.

―Tens raó. Jo vaig tenir una filla que em van robar i que es deia Agnès.

Ensenya’m el dit petit… Filla!

―Anem a la Casa, allà no et faltarà res!

Un nou dia es despertava ple d’esperances.

MARIA TERESA GALAN BUSCATÓ

Feu un comentari