2006, LES 4 ESTACIONS

Allà on es conrea el blat, el pas de les estacions provoca una transformació molt marcada de la paleta de colors en el paisatge: els verds a la primavera, els daurats a l’estiu, els marrons a la tardor i el blanc a l’hivern.

El pas de la primavera a l’estiu marca el creixement del blat i en poques setmanes el color del paisatge es transforma totalment passant del verd dels mesos d’abril i maig al groc de juny que marca l’inici de les tasques de collita del gra. A la tardor, els tons marronosos i ocres donen pas a la gamma de colors freds de la boira i en algun any concret, també de la neu a l’hivern.

A Guimerà, molt de tant en tant, segons l’ús que se li dóna al terreny situat entre el riu i la carretera a tocar del pont en combinació amb la climatologia d’aquell any, podem gaudir de tota aquesta transformació cromàtica sota el marc incomparable del “9 de copes” de fons.

Aquest va ser el cas del 2006, quan va coincidir el  conreu de blat amb un any on la boira va fer acte de presència (res de nou) però també la neu (molt menys habitual). Aquí teniu les imatges!

Però aquest no és l’únic punt des d’on es pot gaudir d’aquests contrastos amb Guimerà al fons. A les piscines també es té una perspectiva inmillorable… qui s’anima a completar la sèrie de fotografies?

Jordi Sender i BeletaComparteix la publicació:

1 comentari a “2006, LES 4 ESTACIONS”

  1. Esperem que sempre poguem gaudir d’aquestes vistes del poble i que no es construeixin cases en aquests terrenys, com va estar a punt de passar fa uns anys

    Respon

Feu un comentari